Præstø
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 18. maj 2024

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 18. maj 2024

DR1

06:30  

Alene i vildmarken USA IX (5:11)
Alene i vildmarken USA IX (5:11) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022. (Alone IX) Dagene går, og deltagerne fortsætter med at lede efter nye måder at jage på og opbevare deres fødekilder. Mens nogle anstrengelser viser sig at være frugtbare, bliver én deltagers beslutning katastrofal.

07:15  

Alene i vildmarken USA IX (6:11)
Alene i vildmarken USA IX (6:11) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022. (Alone IX) 30 dage i vildmarken. Manglen på mad vokser, og det gør lysten til at tage hjem også. En deltager finder nye kreative måder at opbevare sin mad på, mens en anden må gå i offensiven, da et rovdyr forsøger at stjæle hans nylige fangst.

08:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

08:15  

Mord med miss Fisher (32)
Mord med miss Fisher (32) Australsk krimiserie fra 2015. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Den glamourøse Phryne Fisher har startet sin egen detektivvirksomhed i 1920'ernes Melbourne. Den ene gådefulde sag efter den anden lander på hendes bord, men heldigvis er Phryne lige så skarpsindig, som hun er handlekraftig.

DR2

05:00  

Loch Ness-mysteriet (1:3) Monsteret
Loch Ness-mysteriet (1:3) Monsteret Britisk dokumentarserie fra 2022. (Monster: The Mystery of Loch Ness) Det skotske højland, april 1933. Ægteparret Mackay kører langs Loch Ness og opdager pludseligt noget stort i vandet. En journalist betegner det som "et monster", og Loch Ness-uhyret er født. Turister strømmer til området, og aviser verden over beretter om det. Men der er ingen solide beviser. I 1960 kommer de første filmoptagelser af det, der ligner et enormt dyr, der svømmer over søen. Kan optagelserne overbevise skeptikerne?

05:50  

På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (5:6)
På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (5:6) Dronning Louise var hele Europas svigermor. Hendes historie er en ægte askepotfortælling om den smukke prinsesse der blev gift med den fattige prins og vandt det halve kongerige. På sin rejse i sporet på denne smukke og dannede dronning Louise støder Liv Thomsen på en anden og langt mere kontroversiel Louise: Louise Rasmussen, kendt som grevinde Danner, gift med Frederik den 7. De to Louise'r kunne ikke fordrage hinanden. Deres uvenskab handlede om kongelighed, klassekamp og kvindebilleder. Og er en del af en større fortælling om 1800 tallet, hvor Danmark gennemlever en forrygende udvikling fra enevælde til demokrati. Fra guldalder til klunketid. Sendt første gang 01.02.12

06:30  

Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (5:5)
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (5:5) Syngepigen Hardy Dræby opfinder i slut 70'erne personaen Mona Lisa og optræder som en af Danmarks første drag queens. Bakkens Hvile er lukningstruet, og Dots mor Lilian træffer en vigtig beslutning for at sikre dens overlevelse. Hun er blandt publikum, mens syngepigerne optræder for sidste gang i 2023.

07:00  

Store danske kunstnere: Johan Thomas Lundbye
Store danske kunstnere: Johan Thomas Lundbye Guldalderens fineste søn malede drømmen om Danmark som et yndigt land. Men hans sind var bipolart og trak ham ned i depressionens mørke. Han døde kun 29 år gammel som kampvillig soldat for fædrelandet.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA Seneste nyt fra TVA (TV Avisen) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

TVR

05:00  

Ramasjang Mysteriet IV (3)
Ramasjang Mysteriet IV (3) Der har været en skurk på spil i Ramasjang. Motor Milles briller er nemlig blevet stjålet! Men hvem kan det dog være? Det skal Kristian prøve at finde ud af. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Jonas, men mon de kan afsløre skurken?

05:31  

Hunden Ib - går lidt væk
Hunden Ib - går lidt væk

05:35  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:40  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:50  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:55  

Bamselægen - Slangebid og for tidligt født (6)
Bamselægen - Slangebid og for tidligt født (6) Vegas bamse Sia har rigtig ondt på det ene ben. Bamselægen Sandra opdager et mærke på benet. Det viser sig, at Sia er blevet bidt af en hugorm. De undersøger, om det har affødt en infektion i kroppen. Det har det ikke, og Vega kan få Sia med hjem igen. Inden da hjælper hun Sandra med at gå stuegang hos en præmatur bamse, altså en bamse, der er født for tidligt.

06:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

06:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Motor Mille på maskintur (6)
Motor Mille på maskintur (6) Motor Mille elsker store maskiner. Også dem der kan flyve. Men hun er nødt til at indrømme overfor gadens børn, at hun aldrig har lært at flyve en helkopter. Så hun aftaler med dem at lære det på en dag, så hun kan leve op til sit navn. Men hvordan får man egentlig en helikopter op i luften? Og hvordan styrer man den?

06:45  

F for Får IV (18)
F for Får IV (18)

06:50  

Sarah og And (16)
Sarah og And (16)

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:06  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon III
Simon III

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey III
Bluey III Fantasien har ingen grænser - og ingen har mere fantasi end den 6-årige hundehvalp Bluey, der sammen med sin lillesøster Bingo hver dag forvandler dagligdagen til et eventyr i denne fantastiske australske animationsserie.

07:30  

Cykelmyggen og Dansemyggen
Cykelmyggen og Dansemyggen Dansk animationsfilm fra 2007. Dansemyggen Dagmar brænder for sin dans og er lun på Egon. Men Egon brænder mere for en hård spurt og vil ud at se verden. Kærligheden må vente, til drengetiden er forbi, mener han. Men da den onde, røde myredronning Dominella og hendes soldater dræber den sorte myredronning og overtager magten i hendes tue, inddrages Egon og Dagmar mere eller mindre frivilligt i et skovbundsdrama, som sætter deres venskab på prøve og kræver, at de udnytter deres talenter til det yderste. Stemmer: Egon: Fabian August Harlang. Dagmar: Selma Quist Møller. Minibillen: Bjarke Kastberg Andersen. Didrik von Drone: Peter Frödin. Dronning Flora: Ellen Hillingsø. Dronning Dominella: Lisbet Dahl. Instruktør: Jannik Hastrup & Flemming Quist Møller. Manuskript og design: Flemming Quist Møller. Musik: Jesper Mechlenburg. Produktion: Dansk Tegnefilm 2 ApS i samarbejde med bl.a. DR.

08:45  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

08:58  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

 
DR1

09:15  

Mord med miss Fisher (33)
Mord med miss Fisher (33) Australsk krimiserie fra 2015. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Den glamourøse Phryne Fisher har startet sin egen detektivvirksomhed i 1920'ernes Melbourne. Den ene gådefulde sag efter den anden lander på hendes bord, men heldigvis er Phryne lige så skarpsindig, som hun er handlekraftig.

10:10  

Prinsessen - en kongelig saga
Prinsessen - en kongelig saga Svensk dokumentar fra 2022. (Sessan - en kunglig saga) Den svenske prinsesse Birgitta er storesøster til kongen. Nu ser prinsessen tilbage på sit liv ved hjælp af et unikt arkivmateriale. Hun fortæller om sin barndom, farens tragiske død, drømmen om at vinde OL-guld, ægteskabet, som gjorde hende til dobbeltprinsesse, skandaleoverskrifterne og monarkiets fremtid.

11:10  

Drømmen om et liv på landet II (3:8)
Drømmen om et liv på landet II (3:8) Norsk dokumentarserie fra 2024. (Drømmen om et Småbruk) Ida har solgt 25 grøntsagskasser, om fire uger skal hun have de første klar. Nu er hun fortvivlet og usikker på, om hun vil kunne levere som lovet. Sverre er ved at bygge butik, og hønsene er begyndt at lægge æg.

11:35  

Drømmen om et liv på landet II (4:8)
Drømmen om et liv på landet II (4:8) Norsk dokumentarserie fra 2024. (Drømmen om et Småbruk) Ida er bekymret for, om grøntsagerne er store nok til den første grøntsagskasse. Bliver kassen fyldig nok? Det lykkes kyllingerne at flygte fra hønsegården, og hunden Simba tager jagten op

DR2
TVR

09:05  

Vilde Kræ V
Vilde Kræ V

09:30  

FredagsTamTam
FredagsTamTam Helt nye og klassiske tegnefilm for hele familien: Mød den tapre prins Ivandoe og Zig & Sharko og følg med i nye eventyr med Fluernes Herman og Smølferne.

10:30  

Kasper og Sofie II (1)
Kasper og Sofie II (1) Kasper vil gerne have et kæledyr. Maria har brug for nogen, der kan tage sig af to kattekillinger. Kasper og Siri bliver enige om, at de godt kan passe killingerne, men uden at spørge deres forældre. De håber nemlig, at de kan beholde dem. Men da kattekillingerne laver kaos i hele huset, forstår Kasper, at der er meget arbejde i at have et kæledyr.

10:45  

Kasper og Sofie II (2)
Kasper og Sofie II (2) Sofie mister sin første tand, og hun er ellevild, da tandfeen kommer. Maria tager Sofie med til tandlægen. Kasper og Løveungen tager med for at støtte. Tandlægen kan se, at Sofie har været lidt doven med tandbørstningen, og han opdager, at der er et hul.

10:55  

Pax' jordiske eventyr III (9:10)
Pax' jordiske eventyr III (9:10) Som straf for at have strålet den sure Tante og en hel passagerfærge op i rummet, har Det Intergalaktiske Råd besluttet, at Pax skal i arbejdstræning på forskellige arbejdspladser på den underlige planet Jorden. I dag skal Pax arbejde på et hotel. Hun bærer tunge tasker, hun renser og finder boller, hun laver sjov med den søde gamle mand - og driver den sure Tante til vanvid.

11:10  

Pax' jordiske eventyr III (10:10)
Pax' jordiske eventyr III (10:10) Som straf for at have strålet den sure Tante og en hel passagerfærge op i rummet, har Det Intergalaktiske Råd besluttet, at Pax skal i arbejdstræning på forskellige arbejdspladser på den underlige planet Jorden. I dag skal Pax arbejde som fisker i en fiskehavn. Hun lander i en båd, bliver fanget i fiskenettet, får en bøje i hovedet, smider pinde i vandet - og driver den sure Tante til vanvid.

11:25  

Dora udforskeren
Dora udforskeren

11:50  

Dora udforskeren
Dora udforskeren

DR1

12:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

12:15  

Boligfix for nul og niks (2:4) Fra livskrise til børnelatter
Boligfix for nul og niks (2:4) Fra livskrise til børnelatter Kan man lave magiske børneværelser med rutchebane, hemmelige Narnia-huler og bolchestriber for nul og niks? I dette program besøger Sif og Rolf den hårdtprøvede, sønderjyske familie bestående af Anna-Lena, Jacob og deres tre børn. For tre år siden blev parrets ældste søn kørt ned af en bil, og siden da har alt stået stille. Derfor har familiens to yngste børn aldrig haft et børneværelse, men det vil Sif og Rolf lave om på nu, og på bare fem dage og uden budget laver de den vildeste forvandling.

13:15  

Versus (6:8) - Bobleplast og kæmpekorthus
Versus (6:8) - Bobleplast og kæmpekorthus Hvad kan man lave med mel, sukker, havregryn, farin og margarine, hvis man også har en damptromle, en hulens masse bobleplast, en ballon, to vipper, en masse cykler og en hel del flamingoplader? Svaret er seks sjove og spændende Versusdueller. Jonas Madsen står for serveringen, og duellanterne tæller alt fra en jordemoder til Juniorbagedystvinderen Mathilde Tokkesdal.

13:15  

Loading - historien om Danmarks spilpionerer (3:4)
Loading - historien om Danmarks spilpionerer (3:4) I 2000'erne lyder kravet til danske spiludviklere: Go big or go home. Tidens spilstandard hedder AAA, og kræver millioner af kroner og en hær af ansatte. En flok vilde danske spiludviklere lykkes med at skabe verdenssuccesen Hitman, mens et spil til teenagepiger og et kringlet tidsrejseeventyr må bukke under for de barske betingelser.

13:45  

Danske tv-seriers bedste: Kærlighed, Forretningsmænd og Sket i virkeligheden (3:
Danske tv-seriers bedste: Kærlighed, Forretningsmænd og Sket i virkeligheden (3: Nikolaj og Julie startede med skilsmissen. Var det et billede på en hel generation? Hvorfor er Matador særligt dansk? Og hvad er meningen egentlig med at skildre virkelighedens mest modbydelige kriminelle i tv-serier? Josephine Park, Ghita Nørby, Ellen Hillingsø, Mille Dinesen, Søren Malling og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller. I det her program kan du høre om Matador, Nikolaj og Julie, Efterforskningen, Rita, Sygeplejersken, Mens vi presser citronen, og Carmen Curlers.

14:15  

Hammerslag - Historiske byhuse
Hammerslag - Historiske byhuse Hammerslag er taget til Tønder, hvor eksperterne skal gætte priser på to historiske byhuse. Vært, Sofie Østergaard byder indenfor i et af Tønders ældste huse, der er fredet i den allerhøjeste kategori, og er fyldt med velbevarede, historiske detaljer. Christian Torp Carlsen og Mira Lie Nielsen konkurrerer mod Lars Lyng og Kristine Virén om at gætte priserne. Og de slutter af i et totalrenoveret byhus, som engang var byens lokale bager.

14:45  

Ingen slinger i valsen - 25 år efter: Med dans i blodet (2:2)
Ingen slinger i valsen - 25 år efter: Med dans i blodet (2:2) Sonny, Gigi og resten af familien Fredie-Pedersen gør status 25 år efter en kontroversiel DR-dokumentar skildrede børnenes liv med elitedans. Men dansen er blevet i blodet. Sonny er nu forlovet med Nika, og ejer af et succesfuldt danseakademi, som træner unge internationale, håbefulde dansere i både Danmark og USA. Gigi er lige blevet mor og har fundet en ny plads i danseverdenen. Og forældrene ser tilbage på et helt liv med sejre og udfordringer og håber, at den næste generation vil overtage familiens livsværk.

DR2

12:00  

Det her er Dansk Tegnsprog (2:4)
Det her er Dansk Tegnsprog (2:4) Dansk tegnsprog er under evig udvikling. Hvilke varianter af tegnsprog findes der, hvordan ser de ud og hvor kommer de forskellige tegn fra?

12:30  

Husker du... 1977
Husker du... 1977 Året er 1977. Bombemanden fra Gladsaxe spreder rædsel i Hovedstadsområdet i 1977. Gennem flere måneder placerer han bomber i telefonbokse, busser og indkøbscentre i Storkøbenhavn. Typograferne i det Berlingske Hus nedlægger arbejdet. Strejken udvikler sig til en af Danmarkshistoriens hårdeste arbejdskonflikter og i 141 dage udkommer hverken BT eller Berlingske Tidende. I Spanien går borgerne til det første frie valg i 41 år og i Sydafrika bliver borgerrettighedsforkæmperen Steve Biko dræbt i fængslet. En ung ukendt amerikansk skuespiller - John Travolta - introducerer en ny dansedille - discodansen. Filmen Saturday Night Fever har verdenspremiere i 1977 og i løbet af få måneder danser hele verden discodans. Og så er 1977 året, hvor verden må sige farvel til The King of Rock'n Roll. Elvis Presley dør af et hjertetilfælde den 16. august 1977. Sendt første gang 13.04.05

13:30  

Kunstquiz (4:10)
Kunstquiz (4:10) Efterårets kunstquiz er denne gang på Ny Carlsberg Glyptotek. Adrian Hughes er vært, når to hold dyster på deres viden om kunst. Kan de gætte de berømte kunstnere, når værten tryller vanvittige rekvisitter op af sin magiske flyttekasse? Kan de to malere tegne, så man kan gætte hvad det er? Er det til at genkende kunsten, når det er børn, der beskriver den? Og hvem ved mest om de værker, der bliver hentet frem fra museets samlinger? Hold 1: Kunstkritikeren Bente Scavenius, maleren Jesper Christiansen og museumsdirektør Christine Buhl Andersen. Hold 2: Kunstkritikeren Trine Ross, maleren Martin Bigum og og auktionsleder Jesper Bruun Rasmussen.

14:15  

Marx og Coca Cola
Marx og Coca Cola Optagelse fra Det kgl. Teater af Nils Schou's komedie i 6 scener.

TVR

12:14  

Dyrs våben: Kronhjort
Dyrs våben: Kronhjort Den med det største og flotteste gevir vinder retten til en hun hjort og måske endda hele flokken. Men ikke uden kamp! Skovens konge skal kæmpe mod en ung kronhjort.

12:20  

Sprinter Galore IV - Rollespil (3)
Sprinter Galore IV - Rollespil (3) Sprinter lander sit rumskib for at hjælpe Orken Vitus, der er blevet taget til fange af Elverne. Men må man godt få hjælp af en superhelt, når man er til rollespil? Og er det overhovedet sjovt at vinde, hvis det er med snyd på?

12:35  

Sprinter Galore IV - Sæbekassebil (4)
Sprinter Galore IV - Sæbekassebil (4) Sprinter lander sit rumskib for at hjælpe to piger, der er oppe mod to seje drenge i et sæbekasseløb. Men er pigerne ikke lige så seje, når det kommer til stykket? Og har de overhovedet brug for hjælp?

12:50  

Luk op Luk i - DRØMME
Luk op Luk i - DRØMME Thomas har altid vidst, at han skal være megastjerne. Det er hans største drøm. Jakob synes, drømme er for usikre. Så er det bedre at have en plan. Og hans plan er at blive pensionskassedirektør. Eller det er i hvert fald hans forældres plan. Thomas insisterer på, at Jakob må drømme om et eller andet, og sammen kigger de ind i Thomas' magiske krystalkugle for at finde ud af, hvad Jakobs drøm er.

13:05  

John Dillermand (8)
John Dillermand (8) John vil så gerne være god til at snitte i træ. Men hans diller kommer på tværs. Det gør den også når han skal slå telt op, binde knob og finde vej i skoven. Men heldigvis kan dilleren også være den bedste hjælp når det går helt galt. Har du måske nogen sinde set en kængurustylte der kan hoppe op over skoven? Det kan John - med dilleren.

13:10  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal på fisketur, men han har ingen fiskestang. Så kan han til gengæld fiske med dilleren. Det er desværre bare så pinligt for den fanger bare gammelt skrammel. Og de andre på kajen griner så meget af ham, at dilleren skubber børnene i vandet. Men John redder dagen med sin diller-kopter, og får fisket børnene i land igen. Alt er godt, indtil John får rigtigt bid.

13:10  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

13:12  

John Dillermand (6)
John Dillermand (6) John lover Oldemor, at han vil ordne haven, men dilleren får ham i problemer. Den får fældet æbletræet nedover deres stakkels nabo. Heldigvis får John reddet både æbler og nabo, men det er vist meget godt at Oldemor ikke ved hvordan.

13:15  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25) Bakkeby er stået op til en frygtelig larm; der er nemlig ikke kun én men TO skurke på spil, som kæmper om magten - DiktaThor og Cleopatra. Sprinter får sin sag for med både at redde byen og med at skabe fred mellem de to skurke, som viser sig at være intet mindre end bror og søster!

13:23  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26) Bum har udtænkt sin hidtil største plan, og det kræver ikke alene en superhelt, men også at både venner og fjender går sammen, hvis Bhilkha skal reddes ...

13:25  

Oda Omvendt (7)
Oda Omvendt (7)

13:40  

Onkel Rejes fede sommerferie (8)
Onkel Rejes fede sommerferie (8) Onkel Reje er i fuld gang med forberedelserne til at blive far. Men inden han ved af det, er det nyheden om Moses Hansen Hansens dødsensfarlige Dødsdrome, der tager opmærksomheden. For Onkel Reje mener godt, at man kan køre på motorcykel, selvom man er gravid. Desværre for ham er de børnehadende naboer Didrik og Skidrik også dukket op ved Dødsdromen og de har planer om at udnytte situation til én gang for alle at tilintetgøre Onkel Reje.

13:55  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Den sure mand har stjålet børnenes penalhuse og kværner blyanterne til pyntebark. Motor Mille sniger sig ind på slottet for at finde det hemmelige rum, hvor penalhusene er gemt, men hun bliver låst inde. Kan børnebanden finde Motor Mille og hjælpe hende ud?.

14:15  

Galaktiske Ella
Galaktiske Ella

14:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

14:38  

Hey Duggee
Hey Duggee

14:45  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

DR1

15:45  

Belgravia: Det næste kapitel (7:8)
Belgravia: Det næste kapitel (7:8) Britisk dramaserie fra 2024. (Belgravia: The Next Chapter) Rygterne omkring Clara og Stephen florerer i Belgravia. Det føles, som om det kun er et spørgsmål om tid, før de når Frederick. Ross får ny information om markisen og øjner en mulighed.

16:35  

Mord med miss Fisher (34)
Mord med miss Fisher (34) Australsk krimiserie fra 2015. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Den glamourøse Phryne Fisher har startet sin egen detektivvirksomhed i 1920'ernes Melbourne. Den ene gådefulde sag efter den anden lander på hendes bord, men heldigvis er Phryne lige så skarpsindig, som hun er handlekraftig.

17:30  

Den grønne slagter (5:6)
Den grønne slagter (5:6) Kan man finde smagen af Mellemøsten i den skånske natur? Denne gang skal Anne og Paul opfinde en vegetarisk kebab. Men dagens hemmelige kok er en kebab-nørd, så Paul må sætte alle sejl ind for at skabe en superskøn kebaboplevelse. Hvilken grøntsag bliver hovedingrediens i kebabben? Nordvision 2020.

DR2

16:05  

Magtskifte i straffelejren - opgøret i Sønderjylland
Magtskifte i straffelejren - opgøret i Sønderjylland Mere end 70 år efter afslutningen på 2 verdenskrig fortæller en række vidner fra det tyske mindretal om et sjældent beskrevet kapitel i den danske befrielseshistorie. Omkring 3500 mænd fra det tyske mindretal blev efter befrielsen afhentet og indsat i Frøslevlejren, fordi de havde sympatiseret og samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Dette er deres historie om hvordan retsopgøret i Sønderjylland påvirkede familiers liv og fik konsekvenser for eftertiden. Filmen indeholder en lang række optagelser fra besættelsestiden lavet af mindretallet selv som aldrig tidligere er blevet vist på TV. Sendt første gang 02.05.2018

17:10  

Springflod
Springflod Dansk drama fra 1990. Københavner-roden Franco får afbrudt sin kriminelle løbebane, da han sendes i pleje hos en familie i Sønderjylland. Her falder han godt til. Så godt, at han forelsker sig i plejefamiliens datter, Pauline - og det var ikke helt meningen. Medvirkende: Jesper Gredeli Jensen, Trine Dyrholm, Kirsten Olesen, Peter Schrøder m.fl. Instruktion: Eddie Thomas Petersen.

TVR

15:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

15:15  

Spidey og hans fantastiske venner
Spidey og hans fantastiske venner Superhelte-hikke + Hittegods

15:35  

Spidey og hans fantastiske venner
Spidey og hans fantastiske venner Doc Ocks superblæksprutte + Det grønne grine-angreb

16:00  

Gurli Gris X
Gurli Gris X

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Vida - dyrenes doktor
Vida - dyrenes doktor

16:25  

Paw Patrol III (9)
Paw Patrol III (9) Tegnefilm med dansk tale

16:50  

Vestens vildeste hamster
Vestens vildeste hamster

17:00  

Techfix: 4 seje insekt-facts!
Techfix: 4 seje insekt-facts! En regnorm der skider helt vildt, behårede gekkoer og kamuflagens mester. Insekter er for vilde. Lasse lærer dig 4 grunde til at insekter er meget sejere end mennesker!

17:05  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Børnebanden opdager den sure mand Granberg henne ved en børnehave. Han vil klæde sig ud for at komme ind, så han kan bruge Vokseværk til at forvandle alle børnene til voksne. Motor Mille og Børnebanden lægger snedige snublefælder for den sure mand.

17:20  

Motor Mille og Børnebanden (4)
Motor Mille og Børnebanden (4) Motor Mille lod sig fange af den sure mand med vilje, så han kan føre hende hen til den hemmelige klub. Børnebanden befrier Motor Mille, og så sniger de sig ind i Klubben for sure mænd. Motor Mille bruger sin bue og pil til at snuppe en hel kuffert fyldt med Vokseværk.

17:40  

Babylons stol (15)
Babylons stol (15) Bella virker ikke rask, og især Karl Otto og Falke er bekymret for hende, men hvordan skal de hjælpe hende, og hvem er hun egentlig?

17:50  

Babylons stol (16)
Babylons stol (16) Babylon er for alvor ved at gå i stykker, og Bella findes ikke rigtig. De fire venner må tænke sig godt om og ikke mindst hjælpe hinanden for at gennemføre alle banerne. Det er dog svært, når Falke og Karl Otto bliver mere og mere uvenner.

17:55  

Babylons stol (18)
Babylons stol (18) Karl Otto og Falke kan slet ikke samarbejde, og jo mere de to skændes, des mere virker det som om, at Babylon er ved at dø. Men måske er løsningen lige ved hånden - eller i lommen?

DR1

18:00  

Søren Vesters Have - Krukker
Søren Vesters Have - Krukker Søren elsker krukker - store krukker. Derfor giver han inspiration til, hvordan man billigt kan bygge sine egne kæmpe-krukker. Og så tager Søren på besøg hos Claus Dalby, som ved alt om at indrette haven med krukker.

18:30  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

18:59  

Vilde vidunderlige Danmark - Gråkragen
Vilde vidunderlige Danmark - Gråkragen Når det knaser under bilernes dæk, har der sommetider været et udspekuleret dyr på spil. Gråkragen er en intelligent fugl, og den har udviklet en række særlige teknikker til at knække valnødder.

19:05  

Det vilde Californien: Tæt på naturen
Det vilde Californien: Tæt på naturen Amerikansk naturserie fra 2022. (Planet California) Californien er andet end store bølger og hvidhajer. Stedets forskelligartet natur har fostrede utallige endemiske arter. Men spørgsmålet er, om områdets dyreliv og fyrre millioner mennesker kan leve side om side og endda trives med det? Kom helt tæt på den californiske natur - fra uhyggelige dybhavskløfter og jordskælv, prærieulve og sortbjørne - og til en af de ældste organismer i verden et fyrretræ kaldet Methusalem.

20:00  

Ternet Ninja
Ternet Ninja Dansk animationsfilm fra 2018. Aske får en ternet ninja-dukke af sin Onkel Stewart i fødselsdagsgave. Ternet Ninja viser sig at være besat af en rapkæftet japansk ånd, der udfordrer Aske med, hvad han kan og ikke kan. Sammen hvirvles Aske og Ternet Ninja ind i en farlig mission, der kommer til at sætte deres venskab på prøve. Stemmer: Aske: Alfred Bjerre Larsen, Jessica: Emma Sehested Høeg, Alle andre roller: Anders Matthesen Instruktør: Anders Matthesen, Thorbjørn Christoffersen Manuskript: Anders Matthesen Producent: A Film og Pop Up Production

DR2

18:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager musikeren Karen Mukupa fat på salmen "Det dufter lysegrønt af græs".

19:00  

Luisi & Skrjabins 1. symfoni
Luisi & Skrjabins 1. symfoni DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi opfører Skrjabins storslåede hyldest til kunsten - hans 1. symfoni med kor og sangsolisterne Ema Nikolovska, sopran og James Ley, tenor. Celine Haastrup fortæller om musikken. Koncerten er optaget i DR Koncerthuset november 2023.

20:00  

Kvinden med kameraet
Kvinden med kameraet Susanne Mertz har med sine fotografier skildret dansk musikhistorie fra 1960´erne og frem til i dag. Hun har været livsvidne til afgørende vendepunkter for kunstnere som Gasolin, Kim Larsen, Gitte Hænning, Anne Marie Helger og Jytte Abildstrøm. I denne levende dokumentar, fyldt med enestående arkivoptagelser, er de gode historier i fokus, når Susanne Mertz møder de kunstnere, hun har fotograferet gennem tiden.

TVR

18:05  

Babylons stol (17)
Babylons stol (17) Molly og Eske forsøger at finde ud af, hvad der foregår i den sidste bane, men intet fungerer, og alt virker mærkeligt. Rosa er til gengæld ved at finde ud af, hvordan de kan redde Babylon, men har de tid nok?

18:15  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Cirkusdirektøren har fanget en dværgpapegøje og efterladt dens partner trist og alene. Petronix-redderne må gøre alt, hvad de kan, for at få bragt dem sammen igen. Under redningsaktionen af fuglen lærer Petronix, at de skal arbejde sammen for at opnå bedre resultater.

18:20  

Petronix
Petronix McFælde skal teste sine medløbere, så de kan få deres duelighedstegn ved at fange vaskebjørne. Joe og Mo forsøger at imponere McFælde ved at præsentere ham for et hjælpemiddel, de har lavet: En stor, dårligt bygget kasse kaldet " McFælde 3 milliard", fordi den er en kombination af flere værktøjer. Da Petronix dukker op, går kassen amok på grund af Mo og Joes overmod og smider tilfældige ting i alle retninger. Hvordan skal Petronix nu klare dette uforudsigelig problem? De må finde ud af en måde at redde vaskebjørnene fra jægernes fjumrede tingest.

18:30  

Ballerina
Ballerina Félicia har en drøm om at danse ballet. Men det er ikke let for en forældreløs pige at komme ind på den berømte balletskole i Paris, så Félicia må stjæle en anden piges identitet for at nå sin drøm.

19:45  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Der er ballade i Grummebæk. Uskyldige børn får frarøvet deres lommepenge i byens park under mystiske omstændigheder. Det kunne være en sag for "Monsterpolitiet".

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:20  

Kriminalkommissær Barnaby XXIII (3:4)
Kriminalkommissær Barnaby XXIII (3:4) Britisk krimiserie fra 2022. (Midsomer Murders) "En kerne af sandhed". Tom og Chrissie Larkton er bagerbranchens superstjerner. De driver et bageri fra en gammel vandmølle, men rygtet vil vide, at de er ude på at ekspandere, og det er ikke populært på egnen. Er det derfor, at nogen tilsyneladende forsøger at forgifte Chrissie?

22:50  

Vera: Plumret vand
Vera: Plumret vand Engelsk krimiserie fra 2015. (Vera: Muddy Waters) En yngre mand findes død i en gylletank. Det bliver en sag for kriminalinspektør Vera Stanhope. Første opgave er at identificere liget. Hvem var den unge mand? Og var hans død en ulykke eller mord? Vera Stanhope: Brenda Blethyn.

DR2

21:00  

Tæt på sandheden med Esben Pretzmann
Tæt på sandheden med Esben Pretzmann I ugens afsnit af Tæt på sandheden skal det handle om, at Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening nedlægger sig selv. De beskylder blandt andet sæler og skarver, vi taler med havbiolog Stiig Markager om, hvad årsagen er. Og så tager vi et kig på debatten i konflikten mellem Israel og Palæstina herhjemme, der blandt andet betyder, at flere sponsorer trækker sig fra Copenhagen Pride. Vi tager også et blik på en anden debat, nemlig Mental Load, hvor vi taler med Christina Sander. Til sidst kigger vi på, hvorvidt vildsvinehegnet virker.

21:30  

Troldspejlet special - Troldspejlet svinger tryllestaven
Troldspejlet special - Troldspejlet svinger tryllestaven Man kan finde ægte magi i dagligdagen! Se bare Harry Potter, der foregår i Storbritannien og samtidig på Hogwarts - med en magi så virkelig, at man ikke er tvivl om, at den findes. Jakob Stegelmann ser på mirakler, magi og særlige kræfter der gør vores hverdag noget mere spændende.

22:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

22:15  

Debatten: Hvem stopper Putin?
Debatten: Hvem stopper Putin? Imens russernes fremmarch nærmer sig millionbyen Kharkiv, er Putin rejst til Beijing for at pleje de kinesiske forbindelser. Samtidig diskuterer flere europæiske hovedstæder støtten til Ukraine: Skal man gå længere endnu - og måske endda sende tropper til Ukraine? Vi vender dilemmaerne, der venter. Vært: Clement Kjersgaard.

23:20  

Hilma
Hilma Svensk autentisk drama fra 2022. I dag er den svenske maler Hilma af Klint - der levede fra 1862 til 1944 - anerkendt som en af Vestens første abstrakte kunstnere. Men i en tid, hvor det er mænd, der laver spillereglerne, er der langt til succes, når man er en kvinde, der er forud for sin tid. Og efterhånden forstår Hilma, at omverdenen ikke er parat til hendes kunst, og beslutter derfor, at værkerne ikke må vises, før 20 år efter hendes død. Medvirkende: Tora Hallström, Catherine Chalk, Lily Cole m.fl. Instruktion: Lasse Hallström.

TVR
DR1

00:20  

Shetland V (5:6)
Shetland V (5:6) Britisk krimiserie fra 2021. Jagten på Galbraiths morder fører Perez og Tosh til den fjerntliggende ø Fetlar. Her leder de efter spor efter en teenagepige, der rejste fra Shetland for mere end to årtier siden.

01:15  

Shetland V (6:6)
Shetland V (6:6) Britisk krimiserie fra 2021. Perez nærmer sig Galbraiths morder. Samtidig kæmper han med Duncans hemmelighed, mens Donna har endnu en overraskelse i gemmerne.

02:15  

Antikkrejlerne XVIII (22)
Antikkrejlerne XVIII (22) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

02:50  

Dommer John Deed (24)
Dommer John Deed (24) Engelsk dramaserie fra 2007. (Judge John Deed) Trods den røde kåbe og parykken er John Deed ikke nogen helt almindelig højesteretsdommer. Deed er idealist, og af den grund har han nogle gange svært ved at følge lovens bogstav. Deed sendes til Den Internationale Domstol i Haag, hvor en britisk soldat er tiltalt for krigsforbrydelser i Irak. Det viser sig at være en kompliceret sag med vidtrækkende konsekvenser.

03:00  

Husdrømme på Sicilien (5:8)
Husdrømme på Sicilien (5:8) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar på Sicilien) Det er sommer og snart tid til den længe ventede lange ferie på Sicilien. Flyttelæsset er sendt af sted i en stor container, men hvor er containeren blevet af? Marie og hendes søster er på plads med alle børnene for at forberede midsommerfest i huset - men er byggefirmaet blevet færdig til tiden?

03:30  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

DR2

01:15  

Det første store togrøveri
Det første store togrøveri Britisk thriller fra 1978. (The First Great Train Robbery) I midten af 1800-tallet fostrer gentlemantyven Edward Pierce en storstilet plan. Han vil begå historiens første og største røveri fra et kørende tog. Medvirkende: Sean Connery, Donald Sutherland, Lesley-Anne Down m.fl. Instruktion: Michael Crichton.

03:05  

Iran-Contra-skandalen (2:6) Støtte til oprørerne
Iran-Contra-skandalen (2:6) Støtte til oprørerne Amerikanske dokumentarserie fra 2021. (Fiasco) Efter revolutionen i Nicaragua er præsident Ronald Reagans regering overbevist om, at Sovjetunionens ideologi vil brede sig resten af Mellemamerika. Det er en kamp mellem kapitalisme og kommunisme, og Reagan frygter en domino-effekt. Vietnam-veteranen og oberstløjtnanten Oliver North får til opgave at støtte Nicaraguas contraer. Men hvordan lykkes det ham - og CIA - at omgå den amerikanske lovgivning, der forbyder støtte til dem?

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2024, PRAESTOE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0518173900