Præstø
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: søndag d. 29. maj 2022

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: søndag d. 29. maj 2022

DR1

05:00  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:15  

Gift ved første blik USA V (3:19)
Gift ved første blik USA V (3:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. Seks modige singler, som har haft uheld i kærlighed, har lagt deres livs beslutning i hænderne på tre parforholdseksperter. I dag skal de for første gang møde deres ukendte tilkommende - til selve brylluppet!

07:05  

Gift ved første blik USA V (4:19)
Gift ved første blik USA V (4:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. De nygifte tre par er for første gang alene sammen - på bryllupsnatten! Men bliver ægteskabet fuldbyrdet? Sheila bebrejder Nate hans misbilligende mor. Anthony og Ashley oplever en gensidig forelskelse, og Cody og Danielles dybe lidenskab får bryllupssuiten til at gløde.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:25  

Taggart: Knivtricket
Taggart: Knivtricket Skotsk krimi fra 2008. (Taggart: The Knife Trick) En juraprofessor bliver stukket ihjel af en kollega for øjnene af 30 politielever. Først ligner det en tragisk ulykke, for angrebet var led i en øvelse, og det var meningen, at knivsbladet skulle give efter. Snart bliver det imidlertid klart, at nogen har pillet ved kniven, så det fingerede angreb fik dødelig udgang. Men hvem og hvorfor? Taggartholdet går på jagt efter svarene. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Stuart Fraser: Colin McCredie. Instruktion: Patrick Harkins.

DR2

08:05  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (8)
Rosa fra Rouladegade III (8) På armene af Aras far er der vildt mange tatoveringer. Og det passer måske meget godt til ham, for han er glad for at male og lave graffiti, og en gang imellem er Ara også med. Men Aras far og mor er skilt, så det er kun nogle gange, Ara bor hos sin far, og resten af tiden savner hun ham. Derfor vil hun gerne bage en kage til ham i Rosas kagehus. Sammen forklæder Rosa og Ara sig og udspionerer ham for at finde ud af, hvordan kagen skal se ud, og hvad den skal smage af.

05:55  

Ernest & Celestine (14)
Ernest & Celestine (14)

06:10  

Sarah og And (15)
Sarah og And (15)

06:20  

Bamselægen - Blæren (6)
Bamselægen - Blæren (6) I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Lau og Anri. Lau synes det er mærkeligt, at Anri har så ondt i maven. For den har ikke spist noget, den ikek måtte. Hvad mon der er galt?

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og Hop II (8)
Op og Hop II (8) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Sebastian, der tager på overlevelsestur i Australien.

07:10  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris V (5)
Gurli Gris V (5) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris V (3)
Gurli Gris V (3) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris V (1)
Gurli Gris V (1) Tegnefilm med dansk tale

07:15  

Gurli Gris VII (50)
Gurli Gris VII (50) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris V (6)
Gurli Gris V (6) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris V (4)
Gurli Gris V (4) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris V (2)
Gurli Gris V (2) Tegnefilm med dansk tale

07:19  

Gurli Gris VII (51)
Gurli Gris VII (51) Tegnefilm med dansk tale

07:25  

Bluey
Bluey

07:30  

Emil og grisepjokket
Emil og grisepjokket Emil er en klog dreng. Da han kommer til auktion, bruger han sine sparepenge til mange nyttige ting. Og han hjælper Line, da hun får tandpine. Men selv er han mest glad, da han får en gris. Manuskript: Astrid Lindgren. Medvirkende: Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm, Björn Gustafson, Maud Hansson. Instruktion: Olle Hellbom. Svensk/tysk film fra 1972.

 
DR1

09:10  

Taggart: Farvel, skat
Taggart: Farvel, skat Skotsk krimi fra 2008. (Taggart: So Long Baby) På vej hjem efter en fugtig nat i byen finder Robbie Ross et spædbarn, der er blevet efterladt på en trappesten. Indenfor ligger husets ejer død i en blodpøl. Ved første øjekast ligner det et rovmord, men hvordan passer spædbarnet ind i billedet? Robbie og hans kolleger går på jagt efter svaret.

10:00  

Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke
Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke Da coronapandemien ramte måtte præst Andreas Christensen tænke kreativ. Derfor blev der hver uge lavet en særlig online gudstjeneste. Det blev så stor en succes, at det i dag stadig er muligt i kirken på Nørrebro. Vært Paula Larrain har derfor inviteret journalist Lotte Thor Høgsberg til at tage med til gudstjeneste og tale nærmere om de nye online muligheder, der blev skabt under corona.

10:59  

Vilde haver - gør det selv
Vilde haver - gør det selv Giv mariehønen, de vilde bier og sommerfuglene et hjem i din egen have,, hvor de kan søge ly og læ. Havedesigner og biolog Katrine Turner viser her, hvordan du sammen med familien selv kan lave et insekthotel, ved hjælp af ting hun finder i skoven og i haven. Det er kun fantasien, der sætter grænserne for dit eget hotelbyggeri.

11:00  

Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du et insektvenligt blomsterbed
Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du et insektvenligt blomsterbed Slangehoved, Kællingetand og Håret Høgeurt. Får du disse gamle danske blomsterarter til at folde sig ud i din have eller på altanen, er du garanteret masser af liv og summen fra vilde bier, sommerfugle og andre insekter. Havedesigner og biolog Katrine Turner viser dig, hvilke planter, der er særligt lækre for insekterne, og hvad der skal til for at få et fantastisk smukt blomsterflor.

11:00  

Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du en vild altan
Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du en vild altan Byrummet giver ikke meget plads til den vilde natur og insekterne. I dette program viser havedesigner og biolog Katrine Turner dig, hvordan du kan skabe en vild tankstation (fødekilder) for sommerfugle, humlebier og andre insekter på din altan. Byd vildskaben velkommen og få et sjovere byrum med smukke planter og en livlig summen.

11:15  

Den store juniorbagedyst - Mums - kagerester
Den store juniorbagedyst - Mums - kagerester Der bliver skruet op for tempoet i teltet, når deltagerne denne gang skal forsøge at følge med bagedystvinderen Liv Martine, som skal trylle kedelige kagerester om til elegante trøffeltårne. Og så bliver juniorbagerne udfordret på deres kreativitet, når de skal imponere dommerne med lækre popcakes. Det går ikke helt som planlagt for alle, og det bliver afgørende for, hvem der må forlade teltet.

DR2

09:00  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

09:30  

Gæsten og Hesten - Kæmper mod klamydia i Kerteminde Kommune
Gæsten og Hesten - Kæmper mod klamydia i Kerteminde Kommune I Kerteminde Kommune på Nordfyn, ifører komikeren Heino Hansen sig både borgmesterkæde og redningsvest. Livsstilseksperten Christine Feldthaus møder kranføreren Helmut på hans allersidste dag som tysker. Og så skal de begge pakke al deres pinlighed væk, da de skal stå for seksualundervisning af en flok elever fra 8. klasse.

10:30  

Det stockholmske blodbad - kampen om tronen (2:2)
Det stockholmske blodbad - kampen om tronen (2:2) Svensk dokumentarserie fra 2020. Det lykkes den danske kong Christian II at erobre Stockholm. Sveriges mægtigste familier samles for at deltage i kroningen af Christian som konge af Sverige. Men festlighederne bliver pludselig afløst af massehenrettelser. Det stockholmske blodbad er et faktum. To historikere afslører intrigespillet bag blodbadet. Er Christian II den eneste skyldige, eller findes der andre gerningsmænd?

11:30  

Musik i virkeligheden - Jonas Breum: "Fjendemin"
Musik i virkeligheden - Jonas Breum: "Fjendemin" I en kælder på Nørrebro i København får Rasmus Poulsen gæster, der fortæller om de virkelige historier bag en række forskellige sange. I dagens udsendelse skal vi ikke bare høre om virkeligheden som vi normalt definerer den, vi skal også høre historien om hvordan en ændret udgave af selv samme virkelighed, fik en ung musiker og sangskriver til at lægge sit liv fuldstændigt om. Jonas Breum er den unge nu lidt ældre musiker, der gæster kælderen, og sangen, det handler om, hedder "Fjendemin". Den stammer fra hans første soloplade "Fremtiden findes hos hende jeg forlod", der udkom tidligere på året.

11:55  

Fotografier der forandrede verden (5:6)
Fotografier der forandrede verden (5:6) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Photos that Changed the World) Der findes billeder, der siger mere end tusind ord. Billeder, der har ændret den måde, vi lever og tænker på. Her dykker vi ned i historien bag det ikoniske billede af den 9-årige vietnamesiske pige Kim Phus, der undslipper napalmregnen under Vietnam-krigen. Og det hjerteskærende foto af den lille, syrisk-kurdiske dreng Alan Kurdi, der druknede ud for Tyrkiets kyst under den syriske flygtningekrise.

TVR

09:05  

Vennerne og det grønne lys 3 (8:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (8:20) I laboratoriet møder vennerne Ottos søn, Valdemar. Han virker mystisk. Kan han mon hjælpe dem med at finde ringen?

09:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

09:25  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

09:50  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

10:20  

Kasper og Sofie (11)
Kasper og Sofie (11)

10:35  

Kasper og Sofie (12)
Kasper og Sofie (12)

10:50  

Alfons Åberg (6)
Alfons Åberg (6) Alfons Åberg er en dreng på omkring 6 år. Han bor alene sammen med sin far, og er en meget nysgerrig, fantasifuld og opfindsom dreng. Historierne i episoderne tager udgangspunkt i en 6 årig drengs hverdag og de tanker, Alfons gør sig om sin omverden.

11:00  

Ridderprinsessen Nella
Ridderprinsessen Nella Sisse redder dagen + Store og små ture

11:25  

Ridderprinsessen Nella
Ridderprinsessen Nella Ren barnemad + Fortællingen om to Nella'er

11:45  

Søskende-chok
Søskende-chok

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Fællessang
Fællessang I fællessang i aften skal vi synge The Beatles sange sammen med Caroline Henderson og Mark Linn. Vi skal også i teateret på Bellevue og synge Fy Fy Skamme og så skal vi en tur i fængsel med Fængselskoret, når de giver deres bud på Joanna. Som altid kommer vi omkring højskolesangbogen og lover både højt humør og rørende øjeblikke.

13:15  

American Song Contest (2:8)
American Song Contest (2:8) Amerikansk sangkonkurrence fra 2022. (American Song Contest 2022) Vinderne fra forrige uge afsløres, før elleve nye artister går på scenen blandt andre den amerikanske R&B og soul singer-songwriter Macy Gray.

14:40  

Unge Morse III (2)
Unge Morse III (2) Engelsk krimi fra 2016. (Endeavour) En ung kunstmaler omkommer, da hans lejlighed går op i flammer. Samtidig falder en husmor død om på gaden - tilsyneladende ramt af den samme mystiske mavesygdom, som har sendt den halve politistyrke på sygeorlov. Sporene fører kriminalbetjent Morse til et supermarked - og til den rige, men ikke ligefrem harmoniske familie, der ejer butikken. Endeavour Morse: Shaun Evans. Fred Thursday: Roger Allam. Jim Strange: Sean Rigby.

DR2

13:00  

På sporet af dronningerne (5:6)
På sporet af dronningerne (5:6) Liv Thomsen drager på sporet af Alexandra, der i 1800-tallet vokser op i et forholdsvist beskedent hjem sammen med sine mange søskende i Det Gule Palæ ved siden af Amalienborg. Hendes forældre bliver uventet konge og dronning af Danmark, og Alexandra giftes ind i det britiske kongehus og ender som dronning over et af verdens største imperier. Hendes historie handler om oprør i det skjulte - i en tid hvor Alexandras svigermor, dronning Victoria, dikterer nogle meget snævre kvindeidealer, og hvor dobbeltmoralen og hykleriet hersker. Og det er også historien om en dronning, der formår at gøre kongehuset særdeles populært trods sin mands mange skandaler.

13:30  

Kærlighed til keramik (5:6)
Kærlighed til keramik (5:6) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Dreja - en kärlekshistoria) Glasur er et kapitel for sig i keramikverdenen. Det blandes af fintmalede mineraler, ler og metaller. Mød Karin Karinson, der er en sand glasurrebel og ikke følger nogen regler. Hun laver skulpturer, der smeltes sammen med glasur og glas.

14:00  

Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke
Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke Da coronapandemien ramte måtte præst Andreas Christensen tænke kreativ. Derfor blev der hver uge lavet en særlig online gudstjeneste. Det blev så stor en succes, at det i dag stadig er muligt i kirken på Nørrebro. Vært Paula Larrain har derfor inviteret journalist Lotte Thor Høgsberg til at tage med til gudstjeneste og tale nærmere om de nye online muligheder, der blev skabt under corona.

TVR

12:00  

Rabalder
Rabalder Stine bliver forladt af sine veninder og møder Kasper. Han vil vise hende noget sejt og tager hende med sig til sin hytte. Et nyt venskab dannes.

12:15  

Gå din vej, Enhjørning: Du er julemanden
Gå din vej, Enhjørning: Du er julemanden

12:25  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

12:35  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

12:50  

Monster Buster
Monster Buster Karl-Bertil er træt af sit fantasi-monster, som har pigge og kløer og kan blive så højt, at det stikker helt op igennem taget. Heldigvis ved MonsterBuster Jacinta lige, hvad der skal gøres - og med maling og seje knaldperler buster de monstret langt væk. Selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man nemlig godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at buste dem væk.

12:52  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurerna levede på planeten i 165 millioner år. Vi mennesker har kun været her i 300.000 år. Så selvom dinosaurerne er uddøde, har de levet på planeten meget længere, end vi har. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig hvis du ser med i DinoLaboratoriet.

12:58  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Brachiosaurus havde en utrolig lang hals. Det var godt at have, da Brachiosaurus ville spise fra de saftige trækroner. Brachiosaurus var så høj som tre giraffer stående på hinanden.

13:10  

Ramasjang Mysteriet (10)
Ramasjang Mysteriet (10) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:40  

Onkel Rejes fede sommerferie (11)
Onkel Rejes fede sommerferie (11) Krølle har fødselsdag og bliver fejret til den helt store guldmedalje. Der er både flødebollekonkurrence, ballonklovn og dans, men da Skidrik finder ud af at Didrik også er inviteret, mener han at det skal udnyttes. For nu har de chancen for endelig at tilintetgøre Onkel Reje.

13:55  

Motor Mille og uniformerne - Politi (1)
Motor Mille og uniformerne - Politi (1) Nogle mennesker lever af at hjælpe andre, fx politiet. I dette afsnit fortæller Motor Mille om dengang hun sammen med en politimand og politihunden Elvis fandt en tyv, der var på spil og lærte, hvad man som politimand skal være god til.

14:10  

Sprinter Galore III - Søskendekærlighed (7)
Sprinter Galore III - Søskendekærlighed (7) Magnus gider ikke have en lillesøster alligevel og er sur, da han sendes på tur med hende i barnevognen. Han møder Viola og bliver så optaget af at lege, at han glemmer alt om lillesøster, og da han igen kommer i tanker om hende og vil kigge til hende, er lillesøster forsvundet. Pludselig drejer alt i Magnus' verden om, at få lillesøster tilbage - og så er det jo godt, man har en superhelt ved hånden.

14:25  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

14:55  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire Falsk alarm + Puf puf frisuren

DR1

16:10  

Krag & Virkner (1:4)
Krag & Virkner (1:4) Historisk dramadokumentarisk serie om Jens Otto Krag og Helle Virkner. Statsministeren og filmstjernen bliver et par - måske århundredets kærlighedshistorie. Krag er et politisk talent, der vil ændre det fattige Danmark, han vokser op i. Virkner er en ung ambitiøs skuespiller, som skal navigere i en verden styret af mænd. Da de møder hinanden, ændrer det både deres og danskernes liv. Det ambitiøse og glamourøse par får over tre vigtige årtier stor indflydelse på Danmarks udvikling.

17:15  

Hjemmefronten (2:6)
Hjemmefronten (2:6) Britisk dramaserie fra 2016. (Home Fires) 2. Verdenskrig kaster lange skygger over en engelsk landsby. Mændene drager i krig, og kvinderne må kæmpe en sej kamp for at få livet til at fungere på hjemmefronten.

DR2

15:00  

Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige
Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige Stereotypen på offeret i en krimi er en ung, hvid, smuk kvinde. Den myrdede kvinde er et af de mest udbredte motiver i underholdningsindustrien og i kunsthistorien. Et aktuelt teaterstykke arbejder med den myrdede kvinde som en æstetik, en økonomi og et modefænomen. Men sådan forholder virkeligheden sig langt fra. Hvorfor har vi som samfund skabt et billede af offeret som en ung, blond kvinde?

15:25  

På UFO jagt med Jan og Morten
På UFO jagt med Jan og Morten De amerikanske efterretningstjenester har offentliggjort en rapport, der konkluderer, at jagerpiloter har observeret uidentificerede fysiske objekter. Betyder det, at jorden får besøg fra det ydre rum? Det vil Jan Elhøj og Morten Kirckhoff finde svaret på. På en rejse i USA møder Morten en af de piloter, der har set de meget omtalte objekter, og han møder whistlebloweren Luis Elizondo, som har ledet Pentagons afdeling for sikkerhed i luftrummet over Amerika. Herhjemme møder Jan en række prominente eksperter, der prøver at forklare, hvor de gådefulde objekter kan stamme fra? Endvidere møder han Frederik Dirks Gottlib fra DR-Podcastsuccesen, Flyvende Tallerken.

16:25  

Sommersby
Sommersby Amerikansk drama fra 1993. Jack Sommersby vender efter seks års krigsfangenskab tilbage til den forarmede landsby Vine Hill. Hans kone Laurel kan nærmest ikke genkende sin egen mand, der har forandret sig fuldstændig. Sommersby, der tidligere drak og spillede kort, bliver en afholdt mand i landsbyen, og Laurels skepsis manes i jorden. Men fortiden er ikke sådan at begrave. Medvirkende: Richard Gere, Jodie Foster, Bill Pullman m.fl. Instruktion: Jon Amiel.

TVR

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Hey Duggee (44)
Hey Duggee (44)

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Simon III
Simon III

15:52  

Simon III
Simon III

15:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:25  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII

17:00  

Onkel Rejes sørøvershow II (9)
Onkel Rejes sørøvershow II (9) Dr. John har kidnappet Vegas ven Dimitri for at koge ham om til ansigtscreme. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Onkel Rejes sure sokker, vinger med hjælpemotor og en tur til Den anden dimension. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

17:15  

Trex
Trex Simon, Lise og Trex tjekker et punkt af ved at lave en statue af Trex, da jægeren Thorleif kommer og forstyrrer. Og Thorleif vil virkelig ikke kigge nærmere på statuen.

17:20  

Stop!
Stop! Stella og Miriam fortæller hinanden uhyggelige spøgelseshistorier, og Maja vil gerne være med. Men først skal hun bevise sit mod ved at gå ned i husets mørke, uhyggelige kælder og risikere at møde selveste kældermonstret!

17:30  

Vennerne og det grønne lys 3 (9:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (9:20) Hugo snyder sig ind til Valdemar for at få fat i ringen. Men pludselig ændrer han mening. Kan vennerne stole på Hugo?

17:45  

Vilde vidunderlige dyr: Myren spiser bladluse-lort
Vilde vidunderlige dyr: Myren spiser bladluse-lort Den sorte havemyre er nærmest en slags landmand. For ligesom landmanden passer køer, så passer myren sine bladlus. Myren spiser nemlig bladlusenes lort, som smager sødt og kaldes honningdug. Men der er mange mariehøner i haven, som vil spise bladlusene. Så myren må jage dem væk, hvis den skal få fred til at passe sine bladlus.

17:50  

MikroMakkerne | Læderløberen
MikroMakkerne | Læderløberen

DR1

18:00  

Spise med Price, egnsretter: Nordjylland
Spise med Price, egnsretter: Nordjylland På jagt efter egnsretter. Med campingvogn på trækkrogen kører de to madglade brødre James og Adam Price Danmark rundt og besøger et land fuld af skønne, vidunderlige, mærkelige - ja endda besynderlige - egnsretter. Nogle retter er på ulykkelig vis ved at ende i glemmebogen mens andre allerede er glemt. Og gudskelov for det. I dagens Nordjyske program introduceres hidtil ukendte køkkenmaskiner, når der bydes på Krøstekål, Søsterkage og Læsø-specialiteten: Kroppinger: grødfyldte kogte torskehoveder. Velbekomme.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:58  

Skal du stemme ja eller nej til forsvarsforbeholdet?
Skal du stemme ja eller nej til forsvarsforbeholdet? Cirka en tredjedel af danskerne er stadig i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds, når vi den 1. juni skal stemme om, hvorvidt vi skal afskaffe forsvarsforbeholdet eller ej. For hvilken forskel gør det egentlig om man stemmer ja eller nej? I denne video får du argumenterne for og imod.

19:05  

Vores mystiske planet (3:5)
Vores mystiske planet (3:5) New Zelandsk naturserie fra 2019. (Mysterious Planet) Én bjergkæde forbinder to ekstreme verdener. En fæstning af ild, der er tilflugtssted for punaflamingoer og et isfyldt rige, hvor pumaen ligger på lur i det skjulte. Hvordan er disse to skabninger endt med at herske i så ugæstfrie omgivelser? For at finde svar på det må vi begive os ud på en episke rejse og afdække de mysterier, der former livet i bjergene mellem is og ild.

20:00  

Krag & Virkner (2:4)
Krag & Virkner (2:4) Det går godt i Danmark, og velfærdsstaten, som vi kender den, tager form. Som udenrigsminister får Jens Otto Krag meget at se til i en tid, hvor både øst og vest opruster voldsomt. På Frederiksberg forsøger Helle Virkner og Jens Otto Krag at skabe den kernefamilie, som de begge drømmer om. Men det kræver hårdt arbejde. For hvordan får man enderne til at mødes, når der både skal sættes tid af til familieliv, karriere og kærlighed i en hverdag i offentlighedens bevågenhed?

DR2

18:15  

For hundrede år siden - I storbyens favn
For hundrede år siden - I storbyens favn Dansk historieserie fra 2018 I 1918 er danskerne angrebet af forlystelsessyge. På trods - eller på grund - af tidens store begivenheder og alvor er der voldsom gang i gaderne i de danske byer. Antallet af beværtninger og dansesteder mangedobles. Nye kæmpebiografer og sportsklubber skyder op overalt, magasinpressen har kronede dage og den 8 timers arbejdsdag er lige rundt om hjørnet. Der er mærkbart mere fritid end for tyve år siden. Og det er ikke kun gullaschbaronerne, der fylder biograf- og revysalene ud, men også de jævne danskere. Samtidig er teknologien for alvor ved at ændre hverdagen. Cykler, biler, eldrevne sporvogne, flyvemaskiner øger tempoet, og moderne togstationer som Nørreport i København åbner. Vært: Liv Thomsen. Sendt første gang 14.11.2018

19:00  

Pepe Romero & DR Symfoniorkestret
Pepe Romero & DR Symfoniorkestret Guitarlegenden, Pepe Romero, spiller Rodriges berømte Concierto de Aranjuez med landsmanden Rafael Frühbeck de Burgos foran DR Symfoniorkestret. Genudsendelse fra 2013.

19:25  

Soundtrack Service med Han Duo - filmmusik
Soundtrack Service med Han Duo - filmmusik Elias Eliot & Jacob Ege Hinchely fra Han Duo præsenterer de bedste filmusikhits spillet af DR Symfoniorkestret.

20:00  

Forsvundne verdener og skjulte skatte (3:3) - Olmekernes stenhoveder
Forsvundne verdener og skjulte skatte (3:3) - Olmekernes stenhoveder Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Worlds and Hidden Treasures) To af USA's største arkæologer ægteparret, Matthew og Marion Stirling, finder flere mystiske kæmpe stenhoveder i den mexicanske jungle. Hovederne bliver nøglen til opdagelsen af en storslået tabt verden. Arkæologerne sætter sig for at løse gåden om det glemte folk: olmekerne.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman.

18:03  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman.

18:10  

Zorro (7)
Zorro (7) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:43  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

18:43  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

18:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:55  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Den store jordegerndetektiv

19:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

19:30  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

21 SØNDAG
21 SØNDAG DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.

21:36  

Søndagsvejr
Søndagsvejr DR's vejrudsigt, der ser frem mod vejret, der venter os den kommende uge.

21:40  

Sportsmagasinet
Sportsmagasinet Få de vigtigste og mest fascinerende historier fra sportens verden, når DR1 hver søndag blænder op for Sportsmagasinet. Du møder de største danskere sportsstjerner i både sejren og nederlagets stund, på træningsbanen og på stadion. Du får alt det bedste fra Superligaen i fodbold, og de historier der sætter dagsordenen i sportens verden. Vært: Kresten Mosbæk

22:00  

Hvem myrdede Alan Conway? (5:6)
Hvem myrdede Alan Conway? (5:6) Britisk krimiserie fra 2022. (Magpie Murders) Susan prøver stadig at finde frem til det sidste kapitel, men bliver også nødt til at undersøge det nye spor i sagen. Det tegner ikke godt for hendes privatliv. Og jo mere hun lærer om Alan Conway, jo tydeligere bliver det, hvor uelsket og ulykkelig han var. Samtidig tror den fiktive detektiv Pünd, at nøglen til fortidens gåder ligger på bunden af søen ved Pye Hall.

22:45  

Maria Wern: Fremmed fugl (2:4)
Maria Wern: Fremmed fugl (2:4) Svensk krimi-miniserie fra 2008. (Maria Wern: Främmande fågel) Den unge vicekommissær Maria Wern står midt i sin hidtil sværeste sag. En ukendt mand er blevet likvideret på en strand. Samtidig er Gotland blevet ramt af fugleinfluenza. Marias egen søn er blandt de mange børn, der er blevet sat i karantæne på et idrætsanlæg, og panikken begynder at brede sig på øen. Senere bliver en journalist meldt savnet af sin hustru. Hvilken forbindelse har han til sagen? Er også han blevet udsat for en forbrydelse?

23:30  

Wallander: Inkassatoren
Wallander: Inkassatoren Svensk krimi fra 2010. (Wallander - Indrivaren) En kvinde findes død i sin lejlighed. Wallander konstaterer, at dødsfaldet skyldes et slagsmål, der er gået over gevind. Alt peger på, at den skyldige er ofrets ekskæreste, dørmanden Fabian. Men under efterforskningen opdager Pontus, at en af Isabelles gamle kærester er indblandet i sagen - og at hun bærer på en dyster hemmelighed. Kurt Wallander: Krister Henriksson. Katarina Ahlsell: Lena Endre. Pontus: Sverrir Gudnason. Instruktion: Kathrine Windfeld.

DR2

21:00  

Arne Jacobsens moderne Danmark
Arne Jacobsens moderne Danmark Dokumentar om den ulydige skoledreng med talent for at male, der blev en af vores største arkitekter. Hans ideer var forud for sin tid og fik ofte kritik, men i dag, 50 år efter hans død, står Arne Jacobsens skoler, rådhuse og biblioteker stadig og tegner det moderne Danmark.

22:00  

Kulturelt: Bustens verden
Kulturelt: Bustens verden "Der er brug for en oprydning på Kunstakademiet fra top til bund", sagde den konservative politiker Nikolaj Bøgh efter busten af Frederik V røg i Københavns kanal sidste år. Nu har busten fået offentligt støtte og startet en ny debat om, hvad kunstakademiet skal være for et sted. Vært Jonathan Herrik er taget til Kunstakademiets afgangsudstilling.

22:20  

Filmselskabet Delight: Hændelsen
Filmselskabet Delight: Hændelsen Venedig filmfestival-vinderen 'Hændelsen' fortæller den rystende historie om illegal abort. DR's filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen har været i biografen.

23:00  

Tæt på sandheden
Tæt på sandheden Comedyshow hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.

23:30  

Sådan bliver du bodyguard
Sådan bliver du bodyguard Se med ind i en ellers lukket verden, hvor vi møder livvagterne på arbejde, og følger danske Sascha Stork på 29 år, som er ved at uddanne sig til bodyguard. En uddannelse der er både krævende og ekstremt udfordrende psykisk og fysisk. Vi kommer tæt på de mennesker som nødvendigvis må leve med bodyguards for deres sikkerheds skyld og sammen med tidligere PET-livvagt i kongehuset, Jesper Lundorf, gennemgår vi virkelige scenarier, hvor bodyguards har været i aktion for at redde liv.

TVR
DR1

01:05  

Fader Brown VIII (9:10)
Fader Brown VIII (9:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) En sladderjournalist bliver myrdet efter at have truet med at bringe et modehus' hemmeligheder frem i lyset.

01:05  

Fader Brown VIII (7:10)
Fader Brown VIII (7:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Sid vender tilbage til Kembleford for at bede sin gamle familie hjælpe med at redde hans nye.

01:50  

Fader Brown VIII (10:10)
Fader Brown VIII (10:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Fader Brown efterforsker to mystiske dødsfald ved et familieejet tårn.

01:50  

Fader Brown VIII (8:10)
Fader Brown VIII (8:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Før det er for sent, må fader Brown finde ud af, hvem der er ude på at dræbe en martret kunstner.

02:40  

Nak & Æd - en hornfisk på Orø (5:10)
Nak & Æd - en hornfisk på Orø (5:10) Sæson 8 (2017). Der er forår i luften. Jørgen og Nikolaj er denne gang taget til Isefjordens perle, Orø. Her håber jægeren, at han kan vise Nikolaj, hvordan man fanger hornfisk. Derfor slår de lejr i vandkanten og indkalder en dygtig hjælper til fiskeriet. Nu håber de bare på, at hornfisken er kommet til Orø. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

03:35  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

DR2

00:30  

Kunstneren og tyven
Kunstneren og tyven Norsk dokumentar fra 2020. (The Painter and the Thief) To oliemalerier bliver stjålet fra et galleri i Norge. Værkerne er lavet af den tjekkiske kunstner Barbora Kysilkova. Da en af gerningsmændene bliver pågrebet, tager Kysilkova kontakt til ham - og ender med at portrættere ham. Dette bliver indledningen på et uventet venskab. Her følger vi tyven og kunstneren. To ensomme sjæle, der knytter et tæt og uløseligt bånd.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, PRAESTOE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0526033032